Om en nabij de stad

Wanneer we aan wandelen denken, denken we meestal ook aan een natuurachtige omgeving. Of we moeten voor een stadswandeling kiezen. En juist daartussen in, tussen natuurgebied en stad kun je prachtige wandelingen maken waartijdens je op onvermoede plekken terecht komt. Afgelopen zaterdag liepen wij bijvoorbeeld langs de oostzijde van de stad.

Eerst kwamen we langs het huis van Ziggo. Op zaterdag is daar natuurlijk bijna niemand thuis

Ziggo's huis

Een ouder deel van de stad, maar door weinigen gezien, is de Woonschepenhaven

7_juni_2008_006

De bewoners van woonschepen zijn altijd met net zulke wantrouwige ogen bekeken als zij die in woonwagens leven. Hun ligplaatsen bevinden zich dan ook in wat je, vanuit het standpunt van de Stadjer, wel een uithoek mag noemen. Dat wij even verderop dachten de Ark te zien liggen, terwijl we toch nog lang niet in de buurt van de Ararat konden zijn, is dus niet zo vreemd als het lijkt:

7_juni_2008_011Voor het kerkje van Noorddijk troffen wij het Boek zelf. Het verbaasde mij dat ik deze stichtelijke woorden kort geleden, tijdens het lopen van de avondvierdaagse helemaal niet had opgemerkt, zo min als het kerkje zelf mij was bijgebleven7_juni_2008_012

Inmiddels betrok de lucht

7_juni_2008_014

Noodgewongen, doch helemaal niet tegen onze zin, moesten wij ons theedrinken in de tuin van Moeke Vaatstra daardoor verlengen met een eenvoudige maaltijd. De westelijke kant van Stad lieten we daarop voor wat hij was. Recht door het centrum keerden wij huiswaarts.

Advertisements

2 thoughts on “Om en nabij de stad

  1. @Wenz:
    Die ark was een oude verroeste container (zie ook water op een zomerdag) die half verzonken lag op wat een voormalige stortplaats leek. Dat meer is dan ook een geul waarin zich water van twijfelachtig allooi bevindt. (Bah, wat is de werkelijkheid toch weer prozaisch)

    Als thee koos ik Earl Grey, om het genoegen van de droge witte wijn nog even uit te stellen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s