Zin in schoppen (bij uitzondering)

Ik hoorde vanavond een mevrouw op de radio zich verbazen over het feit dat de Cubanen de dictatuur van Fidel Castro c.s. zo lang gepikt hebben en nog steeds niet massaal in verzet komen. "Ieder volk krijgt toch de regering die het verdient", zei ze. En dat zijn toch momenten waarop het in mij zo’n beetje begint te koken.

Wat een zelfvoldane trut! Heeft haar hele leven genoten van vrijheid en welvaart, heeft zich nooit bezig hoeven houden met, laat staan verdiepen in het leven in een dictatuur en verkondigt nu blijmoedig dat je het regime dat je onderdrukt toch gewoon naar huis kunt sturen, en als je dat niet doet dan verdien je toch eigenlijk niet beter dan onderdrukking.

"Schop de mensen tot ze een geweten krijgen", schreef Louis Paul Boon in ‘Mijn kleine oorlog’, en hoewel ik  geen voorstander ben van het schoppen van mensen en ook helemaal geen vertrouwen heb in het opvoedend karakter daarvan, had ik vanavond toch zin om die mevrouw een enorme schop onder haar verwende kont te geven.

Advertisements

2 thoughts on “Zin in schoppen (bij uitzondering)

  1. En smijt haar, terwijl je schopt, ook meteen het boek Het zijn net mensen van Luyendijk om de oren. Kan ze misschien enigszins een idee krijgen hoe die dictaturen werken.

    Like

  2. @Wenz: Goed idee! Maar liever nog ‘De Shockdoctrine’ van Naomi Klein; dat is dikker dus zwaarder en dan leert ze meteen welke vinger het vrije westen in de dictatoriale pap heeft…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s