Als leeuwen en tijgers…

Stel dat wij niet van varkensvlees zouden houden en wel van leeuwen en tijgers. Dan zouden er miljoenen tijgers en leeuwen in Nederland wonen. In schuren en stallen zouden ze leven, met duizenden per stal, en ze zouden een mestprobleem veroorzaken. De mannelijke welpjes zouden zonder verdoving gecastreerd worden, de staartjes zouden gecoupeerd worden omdat ze elkaar die in de overvolle stallen af zouden bijten. Ze zouden met honderden tegelijk op transport gesteld worden en in vrachtwagens dwars door Europa worden vervoerd. Bij aankomst zou een aantal van hen gestorven zijn, door stress of oververhitting. En we zouden het niet fijn vinden dat te weten, maar we zouden er wel mee kunnen leven.

Maar leeuwen en tijgers eten we niet, tijgers en leeuwen treden op in het circus. In Nederland zijn er hooguit twintig, die wonen in hokken veel ruimer dan waar varkens het mee moeten doen. Ze worden niet gecastreerd en bijten elkaar de staart niet af en sterven niet tijdens de reis naar de volgende stad. Maar ze moeten in het circusseizoen wel een paar maal per dag kunstjes doen. En dat is een schande, dat is dier-onwaardig, er moet zo snel mogelijk een einde komen aan die misstand. Het houden van dieren in het circus moet verboden worden!

En het leven van die varkens, nou ja… je kunt niet de hele wereld tegelijk verbeteren, toch?!

Advertisements

4 thoughts on “Als leeuwen en tijgers…

  1. Knap? Vind het weinig indrukwekkend eigenlijk. Beetje kortzichtig wel. Eenzijdig ook. Maar dat ben ik natuurlijk wel een beetje van je gewend. Die nieuwe Valess met kaas al uitgeprobeerd?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s