Snoep verstandig

Toen ik vroeg in de middag even een blokje om ging vanachter mijn bureau, zag ik ze op het grasveldje bij de Martinihal allemaal staan en liggen, de kinderfietsen. Zeker iets te doen waar je met je klas naar toe gaat, dacht ik.
Het weekend in fietsend zag ik dat ze weg waren, de fietsen, en dat het vast iets verstandigs was geweest, iets gezonds, waar meester of juf de kinderen mee naar toe had genomen. Nu lagen er bijna evenveel rode appels in het gras als er eerder fietsen waren. Met een hap eruit, of twee of drie en zelfs een enkele als klokhuis.

Een gedachte over “Snoep verstandig

  1. Jij schrijft zo mooi: door de nadruk van gezellig samenzijn krijgt het voor de mensen die geluk hebben iets beklemmends en zij die de dans ontspringen ervaren dat als eenzaamheid.
    Die mensen die volgens jou de dans ontspringen zijn degenen die nooit welkom zijn op alle feestdagen van het jaar, hoe groot hun familie of vriendenkring ook is. Ze brengen die dagen altijd alleen door. Maar juist in die hele donkere periode missen zij gewoon de geborgenheid van het samenzijn en dat is eenzaam.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s