Armoe troef (Wat ik mis)

De troonrede, de plannen van Balkenende IV voor het komend jaar.

Terwijl de mensen in grote delen van de wereld van gekkigheid nietweten wat ze met hun geld moeten doen, is het nieuws voor ons weerslecht. Weer geen verbetering van onze koopkracht in 2008!

Hard werkende mensen zijn de dupe (heer Rutte), terwijl ons geld wordt verspild aan ontwikkelingshulp en het generaal pardon voor asielzoekers (heer Wilders).

Wat ik mis is een politicus, xc3xa9xc3xa9ntje maar, die eens met zijn vuistop tafel slaat en dan zegt dat dat demagogisch gezeur over koopkrachtnu eens afgelopen moet zijn en dat we moeten denken en praten over dexc3xa9chte problemen.

Advertisements

3 thoughts on “Armoe troef (Wat ik mis)

  1. Bij deze heb je mijn vraag beantwoord. 🙂 Fijn te weten dat je stiekem gewoon nog leeft, en dat denkelijk alles ok genoeg is. Al zwijg je hier nog steeds in alle talen… maar ik zal niet verder aandringen: daedelijk krijg ik ruzie. 😉

    Like

  2. Helemaal mee eens, er wordt teveel gezeurd over koopkracht. De meeste mensen in Nederland hebben het echt niet slecht, er zijn natuurlijk uitzonderingen. Het is wel belangijk om iets aan het milieu te doen. Bijvoorbeeld minder vlees eten, omdat bij de vleesproductie veel broeikasgassen vrijkomen. Ook moeten we ons meer inzetten voor het bestrijden van wereldwijde armoede. Dit door mensen in ontwikkelingslanden de kans te geven zichzelf uit hun armoede omhoog te werken. Dus geen landbouwoverschotten daar dumpen en de plaatselijke boeren kapotconcurreren, maar een fatsoenlijke prijs betalen voor hun grondstoffen en landbouwproducten als katoen en cacao. Een stap in de goede richting is om bij wereldwinkels en supermarkten producten met een fair trade keurmerk te kopen zoals chocola, wijn, rijst, bananen, vruchtensappen, thee, sinaasappels, hagelslag, hazelnootpasta etc.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s