ORANJE boven!

Gisteravond won het NEDERLANDS voetbalelftal onder de 21 het toernooi om de Europese titel. Leuke jongens, sympathieke trainer en een mooie wedstrijd. En dan die explosie van vreugde! Champagne, de trainer gejonast, saamhorigheid, trots, vlaggen!

Maar over die vlaggen moeten we het even hebben.

Jong_oranje_surinaamse_vlag_2Nog maar kort geleden is het ze toch allemaal nog eens uitgelegd: Nederland is een gastvrij land, maar in ruil daarvoor willen we wel weten waar we aan toe zijn, een beetje loyaliteit zien. Dus niet denken dat je behalve het Nederlands paspoort ook nog een ander paspoort kunt bezitten, want dat zou toch maar zo kunnen betekenen dat je, als het erop aankomt, hullie ze kant kiest, en niet de onze.
En wat zien we gisteravond, nadat het NEDERLANDS elftal Europees kampioen is geworden? SURINAAMSE vlaggen op het veld!

Mark en Rita en Geert, het Vaderland kijkt naar jullie! Grijp in, roep de minister op het matje. Nee, de minister-president! Die vlaggen moeten in beslag genomen en die jongens streng toegesproken! Wat denken ze wel, dat wij met het Nederlanderschap laten spotten..!?

Advertisements

6 thoughts on “ORANJE boven!

  1. Poe! Respect! Op mijn zestiende mocht ik echt nog niet naar concerten, en daar geef ik mijn ouders geen ongelijk in, hoewel ik altijd volwassen ben geweest voor mijn leeftijd (of nou ja, de laatste jaren schort het daar juist nog wel eens aan). Vind het knap om te zien dat ouders hun kinderen los durven te laten, hun eigen ding laten doen, en natuurlijk ben je dan superbezorgd… knap dat je haar hebt laten gaan!

    Like

  2. Jonge niet denken het zijn puur nederlanders het zijn surinamers waterman surinamer en zo heb je meerdere hun familie kijken naar hun dus wat is probleem als je nederlands vlag wil hebben stuur maar die surinames spelers naar suriprof en stop maar nederlandser in sommige nederlands denken echt kijk ik ben nederland k ben baas rot op

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s