Apples2oranges

 

“Apples2Oranges is niet meer.
Anke is gisternacht op 28-jarige leeftijd thuis overleden.
Zonder pijn, in vrede.”

Advertisements

10 thoughts on “Apples2oranges

 1. Die arts heeft vooral aan zijn inkomen gedacht en niet aan haar zelfbeeld. Wanneer je 54 kilo bent kun je amper vet hebben. Natuurlijk, je kunt altijd wel ergens iets weg laten zuigen, maar nodig kan het bijna niet zijn geweest, om gezondheids- of esthetische redenen. Dus waarom laat die arts een 21-jarig meisje in de waan dat ze een liposuctie goed kon gebruiken?

  Kijk, als zij aan haar borsten wil laten knutselen dan is dat zo, hoe dom je omgeving dat ook kan vinden. Ik ken twee meiden die beiden amper borstgroei hadden en zich daar in de loop der jaren heel onzeker/lelijk door waren gaan voelen. Beiden hebben ze een borstvergroting gehad, niets extreems, gewoon twee handjes vol. Nu zijn ze een stuk gelukkiger en zekerder. Nu ja, dat moeten ze zelf weten toch? Ik ken evengoed ook een meid die amper borstgroei heeft en daar totaal niet mee zit. Ik bedoel maar: we leven nu eenmaal in deze tijd, met deze opties, en iedereen maakt zijn eigen keuze uit het ruime aanbod.

  Deze meid is overleden tijdens haar borstreconstructie. Pas nadat we horen wat nu de doodsoorzaak was kunnen we oordelen of die liposuctie misschien de spreekwoordelijke druppel was die haar teveel werd, of de borstknutsel zelf. Maar los daarvan is het inderdaad natuurlijk idioot om zo jong en zo dun zo weinig zelfvertrouwen te hebben dat je aan jezelf laat sleutelen. Triest. Klinkt als een obsessie, in haar geval.

  Like

 2. @Wenz: Klinkt als een obsessie, in haar geval. Wat ik me afvraag is of we dit, en dergelijk gedrag af kunnen blijven doen als een individuele obsessie, of dat de obsessie inmiddels zo is ingeburgerd dat we hem niet meer als zodanig kunnen onderkennen.

  @Franka: die link zat er toch in?

  Like

 3. Hm, moeilijk. Het is net zoiets als drank zien als levensbedreigend omdat een kleine groep mensen vatbaar is voor verslaving. Natuurlijk klopt het hele beeld van de vrouw niet meer, als je alleen al die docu bekijkt die Franka ook al linkte, dan weet je dat het triest gesteld is met de doorsnee meid. Maar toch. Gezond verstand moet er ook zijn.

  Like

 4. Wat is het ook een K*-ziekte! Jonge mensen moeten nog heel lang leven hebben, zeker als het mensen zijn die van plan waren iets van dat leven te maken.

  – ik kwam gisteravond voor het eerst op haar blog. Ze klinkt heel sterk.

  Like

 5. Heftig, dit. šŸ˜¦

  Ik kende haar en/of haar log helemaal niet, en toch komt het zelfs bij mij hard aan. Ze leek het zelf niet helemaal te zien aankomen, zo te lezen. Het komt zo heel dichtbij, een log waar een dikke week geleden nog hoopvol op gelogd werd, en wat vanaf nu stil zal liggen. Een laatste bericht door Stijn achtergelaten. Voor de trouwe lezers moet het echt nog veel pijnlijker voelen. Treurig, zo jong ook. Moeilijk hoor Dae. Sterkte met haar sterven een plekje geven.

  Like

 6. Ik ken de details niet van de dame in kwestie, dus het is lastig oordelen. Wel opvallend dat we vooral praten ver wat er met haar mis is om een liposuctie te willen met 54kg. Waarschijnlijk was er ook iets mis.

  Conclusie: Hoe komt het dat een arts een vrouw onder het mes neemt die duidelijk niet deze medische ingreep nodig heeft, integendeel!
  Er zijn altijd risico’s aan verbonden. De dame in kwestie wist daarvan, maar lijkt me niet meer in de positie geweest te zijn een juiste inschatting te maken.
  is dat nu: Vrije keuze? Als je niet meer een goede beslissing kan nemen?

  Ook de arts heeft een vrije keuze. Wat vinden we daarvan? Waarom kiest de arts ervoor iemand te opereren die beter niet die operatie kan nemen? Er zitten altijd risico’s aan. Ook voor de arts. Is dit te verantwoorden?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s