Nieuwe dagen, nieuwe gedichten

Ik schuif het jaar 1991 voorlopig terzijde en geef voorrang aan het heden. Voor mij ligt De dagkalender van de poxc3xabzie 2007 (Meulenhoff, samengesteld door Menno Wigman en Alfred Schaffer), en daaruit zal tot 1 januari van het volgend jaar min of meer regelmatig een gedicht voor je overschrijven. Een mooi gedicht, een ontroerend gedicht, een grappig of treurig gedicht, maar in ieder geval een gedicht dat mij ergens raakt. En de rest van 1992 houd je natuurljk van mij tegoed.

Advertisements

2 thoughts on “Nieuwe dagen, nieuwe gedichten

  1. Helemaal mee eens, ik erger me vaak aan dit soort logica’s. Hij wordt al levend gehouden door menselijk vernuft, niet door Gods wil.

    Het lijkt mij een geval van doe maar alles wat je wilt tijdens je leven, inclusief jezelf op alle medische manieren in leven houden, maar oh wee als je dan opeens euthanasie wil plegen, of abortus, of iets anders dergelijks. Dan roepen we dat dat Gods wil doorkruisen is. En dan vergeten we voor het gemak dat we al twaalf keer een oogje dichtknepen tijdens alle medische behandelingen die je hebt gehad.

    Hoe zit het dan trouwens met kanker? Chemo ook tegen Gods wil? Of dat dan weer niet, maar uiteindelijk ermee stoppen wel? Ik kom er geen wijs meer uit. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s