Wintertijd

Wintertijd_1Ik krijg mijzelf nog niet in de wintertijd. Eigenlijk is dat maar voor helft waar en dat maakt het des extra lastig.

In de avond is er geen probleem. Je zou misschien verwachten dat ik om half twaalf flink zit te knikkebollen, omdat het dan immers eigenlijk al half xc3xa9xc3xa9n is. Maar dat is niet zo. Wintertijd in de avond, daar draai ik mijn hand niet voor om.

Anders is het echter in de ochtend. Zo rond half zeven, het is dan eigenlijk half acht en toch nog zeker drie kwartier te vroeg, besluit mijn metabolisme dat het tijd is voor een nieuwe dag. Mijn wekker vindt het echter nog te vroeg, zodat ik nog bijna een uur in bed moet blijven liggen. Wat overigens helemaal geen straf is, nu het ‘s nachts flink afkoelt en het onder mijn dekbed daarom extra behaaglijk is.

Maar gaandeweg de week neemt mijn moeheid toch alsmaar toe. Ik zal dan ook een keer vroeg naar bed moeten. Om tien uur ofzo, wanneer het eigenlijk al elf uur is.

Advertisements

8 thoughts on “Wintertijd

 1. Goh je hebt de essenties van de moderne beschaving mooi op een rijtje hier. Yep, je hebt helemaal gelijk, het krijgt bijna een commercieel tintje, de politiek van tegenwoordig.

  Like

 2. Ongekende treurigheid..
  Er wordt van mensen gevraagd te intergreren en ondertussen zit er een ‘geest’ in de tweede kamer die niet weet wie wie is..
  Tijd voor bestuurlijke vernieuwing? 😉

  Like

 3. Ik snap dat nooit he, dat mensen daar problemen mee hebben. Mijn ritme verschilt van dag tot dag, misschien heeft het daarmee te maken. Net terug van een verjaardag dus dan is het wat later, morgen kan ik toevallig uitslapen. Van het weekend wordt het weer laat naar bed en vroeg werken. Volgende week vast wel weer een keer op tijd naar bed. Zo’n uurtje doet me dus echt niks!

  Like

 4. Hoe sterker je bioritme, hoe meer last je ervan hebt. Ik ben dan ook al de hele week te vroeg wakker, maar inderdaad net als jij, ‘s avonds niet eerder moe. Maar ach, we overleven het wel. 🙂

  Maar het leuke aan een rotsvast bioritme is dat je ‘s avonds tegen jezelf kunt zeggen hoe laat je wakker wilt worden, en dan ‘s ochtends ook tot op 5 minuten precies zo laat ontwaakt. Leuk speelgoed. 😀

  Like

 5. @Janneke: misschien komt het doordat ik (veel) ouder ben en daardoor niet meer zo flexibel?

  @Wenz: o gelukkig, jij ook; ik vreesde dat het de leeftijd is die mij vastroest.
  Dus wanneer jij je voorneemt om 7.15 uur wakker te worden hoef je niet eens de wekker te zetten? Ik neem mij nu voor dat het morgenochtend 9.30 uur moet zijn!

  Like

 6. Ik heb ook absoluut geen vast bio of ritme. Ik heb variabale slaaptijden, alleen ‘s morgens moet ik er of ik nu wil of niet altijd wel rond een bepaalde tijd uit. ‘s avonds een uurtje later of vroeger naar bed, daar maal ik ook niet om. Ik heb in de winter altijd wel een verschilgevoel overdag, dat het dan pas 3 uur is en ik dan het gevoel heb dat het al half 7 moet zijn ofzo. Maar echt fysiek ingrijpend is dat niet, meer een meevaller altijd. Zo van oh is het nog maar zo vroeg pas!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s