Eerlijke (onder)handel(ingen)?

De meest schaamteloze opmerking die ik er deze week over hoorde was toch wel deze: de arme landen maken misbruik van hun lage lonen. Het is de enige troef die ze in handen hebben, en die zouden ze dan niet mogen uitspelen, anders vinden de rijke landen dat ze vals spelen.

De WTO-onderhandelingen (wereldhandelsorganisatie), de zogenaamde Doha-ronde, genoemd naar de hoofdstad van Qatar, waar de reeks handelsbesprekingen begon in november 2001, zijn op een mislukking uitgelopen. De onderhandelaars konden het vooral niet eens worden over lagereinvoertarieven voor landbouwproducten in de Europese Unie en het verminderen vansubsidies voor boeren in de VS. 

En die arme landen maar misbruik maken van hun lage lonen…

9 gedachten over “Eerlijke (onder)handel(ingen)?

  1. Je houdt niet van zwembaden Deadalus! Ik zit deze dagen veel in de sauna. Ja, de sauna! Je leest het goed. Vooral dat koude water na afloop is elke keer weer een feest. En bewegen met een hittegolf moet je gewoon niet doen, het gaat vanzelf weer over. Desnoods een Poweryoga sessie in je tuintje (waar je deze dagen ook slaapt als je verstandig bent) ‘sochtends vroeg. Heerlijk!

    Like

  2. Dat heb je al een keer gedaan en toen liet je me een heel compromiterend plaatje zien van een yogamaster, ha!
    Bij mij staat een linkje onder ‘lijf en uiterlijk’ van diezelfde meneer waar hij een vorm doet. Ga maar kijken, dat doe je zo na.

    Like

Plaats een reactie