Begeesterd

De P&O-adviseurs togen naar Kloosterburen voor eenbeleidsdag. Waar staan we, en waar willen we heen? Dat waren de kernvragen vandeze dag, waarop met de hulp van een externe gespreksleidster een antwoordgezocht zou worden.

De volgende dag hadden we afdelingsoverleg. Ze waren, ikdurf haast wel te zeggen: begeesterd. Meer interne samenhang, meer adviseren enminder uitvoeren, voortrekker zijn binnen de organisatie, ja zelfs als afdelingexcelleren was als opdracht voor de (nabije) toekomst uit de bus gekomen.Aanstekelijk enthousiasme.

Ik werk nu ruim drie jaar op deze afdeling. Dat is noghelemaal niet zo lang, maar toch lang genoeg om deze mooie voornemens teherkennen. Gevraagd om een reactie, wij, de medewerkers, kon ik dan ook nietnalaten, op het gevaar af de vermoeide cynicus te lijken, te vragen hoe we dezevoornemens nu vorm gaan geven. Om de genoemde doelen bereikbaar te maken isallereerst nodig dat wij anders gaan denken. Dat wij kordater zijn, ons nietafhankelijk voelen van de goedkeuring door de boven ons gestelden, initiatievendurven nemen. En daadwerkelijk je manier van denken veranderen is mindergemakkelijk dan het is te bedenken hoe je zou willen zijn.

We gaan proberen het vuurtje brandend te houden. Maar eerstmoet iedereen op vakantie, dus voorlopig blijft alles zoals het was.

Advertisements

4 thoughts on “Begeesterd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s