Uit met korting

We waren naar de film, W en ik. Een zomeravondfilm: Tapas. Ik hoopte dat de tapasbar waaromheen de film zich afspeelt er een zou zijn in de wijk Barceloneta,  omdat wij daar twee jaar geleden zelf een week ‘woonden’. Maar die hoop bleek ijdel.
Een leuke film was het desondanks wel.

Na afloop bleven we nog even napraten, onder het genot van een biertje. Door de glazen gevel keken wij naar de vele ‘stappers’ op weg naar waar ze nog niet waren en mijmerden wat over de tijd toen we zelf wel (W) dan wel niet (ik) in die carroussel meedraaiden, en waarom. Van het een kwam het ander, de tijd verstreek en de serveerster verving de lege glazen telkens door volle. Tenslotte was de laatste ronde daar, tijd om af te rekenen. 

Dat is xe2x82xac 8,40, zei de man bij de kassa. Acht euro 40? vroegen wij verbaasd; dat kon toch niet kloppen. Of was het vandaag soms piek-dag? Hij ging aan het controleren en ik vroeg de serveerster of zij een schatting kon maken die dichter bij het werkelijk aantal genoten consumpties zou liggen. Tevergeefs. Het was en het bleef xe2x82xac 8,40.

En ik begrijp niet eens hoe je, gezien de prijs van een Amsterdammer en een De Koninck op dat bedrag uit kunt komen.

Advertisements

3 thoughts on “Uit met korting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s