Een schoolvoorbeeld

Het idee is prima. Een nieuwe computerapplicatie die hetroosteren van werknemers organisatiebreed uniformeert, aansluit op desalarisverwerking en zodoende veel papierwerk overbodig maakt. Een projectgroepgaat de introductie voorbereiden en begeleiden. Implementeren, uitrollen, aanhet jargon zal het niet liggen. En zullen wij niet weten hoe je dat aanpakt!?

Dus prikken we een datum waarop het spul moet draaien. Exc3xa9njanuari, dat is een mooie datum. Men hijgt overal nog achter de dbcxe2x80x99s aan, maardit kan er wel naast. Het zijn toch niet dezelfde mensen die ermee zullenwerken. En we gaan het goed begeleiden.

Twee maanden later. xe2x80x98We hebben het te druk gehad om ons erecht in te verdiepen.xe2x80x99 xe2x80x98We kennen het wel, maar we zijn er nog een beetje meeaan het spelen.xe2x80x99 xe2x80x98We zijn er nog niet helemaal uit wie het programma hier gaatbeheren.xe2x80x99

Drie maanden later. De projectgroep is reeds ontbonden. Hetprogramma draait immers? Er zijn er ook die merken dat dat nog niet helemaalwaar is. Jawel, die worden wel gehoord. En die informatie wordt ook doorgespeeld.

Vier maanden later. Het blijft tobben. Maar erw ordt aan gewerkt!

Vijf maanden later. De laatste paar afdelingen lijken hetprogramma te doorgronden en te gebruiken. Fijn programma, vinden de meesten.Maar er moeten nog wel een paar dingetjes aangepast worden. Volgende maand?

Advertisements

4 thoughts on “Een schoolvoorbeeld

  1. hmmm, Daedalus, werk je toevallig op een school? 🙂

    Ik werk toevallig, momenteel, op een school (ik word overal naar toe geplaatst als een soort van IT/proces-consultant) En dit probleem komt me bekend voor 🙂

    Like

  2. @GobboE: nee, niet in het onderwijs, in de zorg; verslavingszorg, om preciezer te zijn.

    @annis: het idee is prima, zal uiteindelijk blijken…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s