Een heikel grapje

Je hebt een aantal jaren voor de zaak gewerkt. Vandaag neem je afscheid, een nieuwe uitdaging roept. In de kantine heeft zich een dertigtal collega’s verzameld om afscheid van je te nemen. Er zijn bloemen, een toespraakje van de hoogste baas en ook kado’tjes.

“We hebben begrepen dat je graag een mp3-speler wilt hebben. We hebben geld ingezameld en hier is ‘ie!” Na de handdruk en de drie kussen open je het papier. Je ziet een ietwat plomp apparaatje; een fm-tunertje van een merk waarvan je nog nooit gehoord hebt.

Wat doe je?

“Leuk! Mooi!!”, zei zij.
Een korte stilte.
“En nu je echte reactie”, zei de gever.
“Hoezo? Wat is er?” vroeg ze, onzeker.

Dit radio’tje blijkt afkomstig van de Action. Prijs: € 2,95 of daaromtrent. Inclusief batterijen.

“En hier is het echte kado!”

Een 4Gb i-Pod.
Ja, dan kun je toch nog vrijuit blij zijn.

Advertisements

16 thoughts on “Een heikel grapje

 1. @Janneke: nee, ik heb het niet over jou in het bijzonder. wel dacht ik aan jouw log ‘Het weblogjournaal’ en de reacties daarop.
  @act: natuurlijk is het niet zo dat er alleen maar over ‘grote thema’s’ gedacht, geschreven en gesproken zou mogen worden. het is meer dat ik de indruk krijg dat er juist niet over…etc.

  Like

 2. Ja, dat bedoelde ik. Met mijn log bedoelde ik juist dat er zo veel zwaardere onderwerpen zijn die mij wel aangrijpen, waarover ik zo veel zou kunnen en willen vertellen, maar waarvoor ik op dat moment geen tijd en energie had. En ik denk dat dat voor velen geldt, ook veel mensen die reageerden op mijn log. Het kan een keuze zijn om je weblog vrij van zware onderwerpen te houden, dat betekent niet dat de schrijver zelf oppervlakkig is…

  Like

 3. Ik herken je verhaal. Webloggend bekeken voel ik soms zelfs een vorm van schuldgevoel al de onderwerpen zwaar zijn (politiek, werkomstandigheden anna 2006 ect.). Een soort forcering om iets leuks te bedenken als tegenkleur s dan het gevolg.
  Ik probeer me er niets van aan te trekken.

  Like

 4. ik heb vaak het gevoel dat ik over serieuze wereldproblematiek zou moeten schrijven. ik voel me namelijk erg persoonlijk verantwoordelijk voor van alles en nog wat…..maar het komt er gewoon niet van. misschien heb ik ook gewoon niet genoeg kennis van zaken om er over te schrijven………mar achter de schermen ben ik er wel degelijk mee bezig…

  Like

 5. Als je ergens de nadruk op legt dan heb je in feite al iets nieuws geschapen en dan komt je ego vragen of het wel of niet goed is aan de hand van waardebepalingen
  😕 en mensen staan met hun oordeel klaar maja….

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s