Zou het dan toch al begonnen zijn?

Ik schreef eerder dat recent onderzoek naar de verandering van het klimaat tot de conclusie had geleid dat het hier, in West-Europa, op relatief korte termijn wel eens flink koud zou kunnen worden. Gedurende de winter die op mijn blog volgde dacht ik geregeld dat de vastgestelde afzwakking van de Golfstroom kennelijk nog geen merkbaar effect had. Het was immers helemaal geen bijzonder strenge winter.

Nu is het 12 maart en voor het 13 maart zal zijn komt eerst nog een nacht waarin het streng kan vriezen, zoals het al 2 weken iedere nacht koud is en vaak ook sneeuwt. En nu denk ik: zou het dan toch al begonnen zijn?

Advertisements

13 thoughts on “Zou het dan toch al begonnen zijn?

 1. Over zure regen vernemen we niets meer omdat het aan de orde van de dag is en dus geen nieuws meer. Heb jij de laatste zomers nog wel eens een smog-alarm gehoord? Geven ze ook niet meer, maar je kan mij niet wijs maken dat er geen smog meer is… 😕

  Like

 2. Dat was vorig jaar ook zo. Ik weet dat nog omdat ik tijdens de lenteequinox altijd een spelletje speel waarvoor ik een heel weekend buiten ben. Dan vraag ik me af of en hoe ik dat in die kou ga volhouden. Einde van het liedje is telkens dat ik tijdens dat weekend loop te puffen van de hitte. Ik ga ervanuit dat het dit keer ook zo zal zijn.
  Dus… volgend weekend wordt het prachtig weer met zo’n graadje of tien a vijftien, let maar op!

  Like

 3. Nou, helaas, het is begonnen. Ik geef je helemaal gelijk en mijn belofte was geen stuiver waard. Sorry, sorry sorry!!!
  Dit was namelijk de eerste keer, in de negen jaar dat ik speel, dat we het zxc3xb3 koud hebben gehad. Gelukkig was er een ‘warmte ruimte’ ingericht waar het zxc3xb3 warm was dat je in vijf minuten weer helemaal op temperatuur kon komen. Wxc3¡t een kou….. 😦

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s