Het nieuwe werken

Werknemers verplicht op draf door kantoor

SCHEEMDA – De werknemers van metaalbedrijf Hoza in het Groningse Scheemda moeten voortaan met een minimale snelheid van vijf kilometer per uur door het kantoor lopen. Het is daarbij verboden om de handen in de zakken te hebben, zo meldde bestuurder J. Vos van FNV Bouw dinsdag. Werknemers die langzamer lopen, moeten verplicht eens per week onder begeleiding de sportschool bezoeken.

Het voorschrift maakt deel uit van drie kantjes tellend pakket aan maatregelen dat de directeur van Hoza aan zijn personeelsleden heeft uitgedeeld. In het epistel valt verder te lezen dat de vijftig werknemers van het metaalbedrijf alleen in hun pauze van hun plaats mogen om naar het toilet te gaan.

Om eventuele dorst te lessen krijgen de medewerkers ’s ochtends een halve liter mineraalwater uitgereikt waar ze de hele dag mee moeten doen.

De directeur was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar. In de schriftelijke mededeling staat dat hij “een nieuwe cultuur wil realiseren”. Andere beweegredenen geeft hij niet.

7 gedachten over “Het nieuwe werken

  1. Ik geef die directeur groot gelijk, als je dan eenmaal macht hebt moet je het ook gebruiken toch! En de gemiddelde werknemer blinkt toch enkel uit in luiheid, tot directeur zouden ze het nooit kunnen schoppen maar gelukkig is er iemand die ze op het juiste pad leidt… Doet mij toch een klein beetje denken aan boeken van Dickens, en aan Daens bijvoorbeeld…

    Like

  2. Als een directeur tot zulke beslissingen komt vraag ik me af hoe die bedrijfscultuur er uit zag. Ik las dat de werknemers woedens waren, wat ik een aparte reactie vind. Je zou toch verwachten dat een normale reactie de slappe lach zou zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s