Een fietsende Sisyphus

Wij fietsten huiswaarts vanaf de supermarkt en zagen op het trottoir een zwaar bepakte jongeman bezig zijn gederaileerde fietsketting terug op te leggen (bij schrijven over fietsen kom je al gauw in Vlaamse sferen). Even later fietste hij ons gehaast voorbij op zijn scharminkelig rijwiel, zo’n fiets waaraan jaren van verwaarlozing duidelijk zijn af te zien; broodmager was het stalen ros. Waarschijnlijk ook daardoor was de ketting nu veel te ruim en daarvan had de berijder met haast duidelijk last.
Hij was ons nog maar net voorbij of hij moest opnieuw van de weg omdat de roestbruine ketting van de even slecht onderhouden tandraderen was gelopen. Oefening baart kunst, en daar kwam hij ons dan ook alweer voorbij gekrast, waarna dit tafereel zich nog twee maal herhaalde, tot wij rechtsaf gingen en hij rechtdoor. Hij deed mij denken aan Sisyphus.

Wij hoopten maar dat hij nog op tijd zou komen.

7 gedachten over “Een fietsende Sisyphus

  1. Volgens de kranten komt het rendier uit het oosten naar ons land toe. Of zou dat een ander rendier zijn? Het zou volgens hetzelfde bericht overigens nog wel een paar jaartjes duren. 🙂

    Like

  2. @ Janneke: vanwege Eddie Merckx, Walter Godefroot, de kasseien, de gebroeders de Vlaeminck, Herman van Springel, de muur van Geraerdsbergen en nog zo wat associatieve zaken (jaja, van die Nederlandse wielerhelden heb ik ook heus gehoord)

    Like

  3. OK, ik houd van wielrennen maar denk bij fietsen juist aan Nederland, aan rammelkasten in de stad, echtparen met identieke trainingspakken op het platteland… aan theefiets natuurlijk ook 😉 Bij Vlaams denk ik aan Belgixc3xab, aan Vlaamse vrienden in Brussel en aan het aantal fietsen dat ik er de laatste keer op xc3xa9xc3xa9n dag telde (vier, als ik het me goed herinner)…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s