Shit! Hoofdluis

M’s herhaalde ‘ik heb zo’n kriebel op mijn hoofd’ bleek geen vals alarm. Op haar school waren we de eersten die ermee kwamen, van het verspreiden van het nieuws blijkt nog niets. Hier lijkt zij de enige met die kleine monstertjes. Wij zijn druk met een grote wasbeurt. Haar haren met Prioderm-shampoo, al het beddengoed, de kussens van de bank, het kleed van de bank, knuffels… Gelukkig zijn de winterjassen lang niet gedragen en kan al dat wasgoed lekker buiten drogen.

Misschien is het eigenlijk vooral het idee dat die diertjes zich schuilhouden op je hoofd en zo’n beetje rondsjouwen tussen je haren, dat aanzet tot deze grote reinigingsactie. Want kunnen ze eigenlijk wel kwaad?

Advertisements

5 thoughts on “Shit! Hoofdluis

  1. Ze bijten en verspreiden zich. Die beetjes gaan op den duur heel verevelend worden, met kortjes en nog meer jeuk….Overigens is mijn ervaring met prioderm niet zo geweldig, beter werkt para spray. Je kan dat ook heel makkelijk gelijk op de bank, kussens, jassen, knuffels enz. spuiten.

    Like

  2. ik had ze laatst ook ineens – voor het eerst in mijn leven! en inderdaad, die jeuk gaat irriteren, op den duur. Maar het idee is minstens zo vervelend. Ik ontdekte het toen ik snachts thuis kwam uit de stad, in licht beschonken staat, en voelde me de rest van de nacht alsof ik figureerde in een clipje van ronnie en de ronnies…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s