Veldonderzoek

Nederlanders zijn te dik. Ik lees het geregeld en ook de televisie bericht er regelmatig over. Wanneer ik een steekproef van 1 neem, mijzelf, is de uitkomst dat de tendens weliswaar ongunstig is, maar de situatie nog niet alarmerend. Ik heb dat kunnen vaststellen aan de hand van een uitnodiging die ik ontving deel te nemen aan een onderzoek van het UMCG. In de bijgeleverde lengte-gewicht index kom ik terecht in vak 2, waarmee ik niet voldoe aan de toelatingseis voor het onderzoek: uitkomen in vak 1. Om in vak 1 terecht te komen moet ik nog een kilo of vijf zwaarder worden. En dat terwijl ik mijzelf nu al begin te zien als een klein dik mannetje.

Gisteren was het ook heel mooi weer en dus een mooie gelegenheid de steekproef uit te breiden. Op naar , wat ook hel leuk was voor M, die haar nieuw verworven zwemkunde nodig eens moest laten zien.
Het invullen van de waarden voor het exact bepalen van de lengte-gewicht index bleek helemaal niet nodig. Ook een louter visuele inventarisatie was afdoende om de verontrustende mediaberichten te bevestigen: Nederlanders zijn in meerderheid te dik.

Advertisements

One thought on “Veldonderzoek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s