Nog een keer stemmen!

Na de Europese Grondwet mogen we ons nu in een referendum uitspreken over de plannen voor de oostwand van de Grote Markt. Maar dan moet je natuurlijk wel in Groningen wonen.

Vandaag lees ik in de Gezinsbode, xc3xa9xc3xa9n van onze huis-aan-huisbladen en ook het meest lezenswaardige van de drie, vandaag lees ik dat de Stadjers hun woonplaats heel hoog waarderen. Alleen de Maastrichtenaren zijn nog enthousiaster over hun stad. Ook de oostwandplannen van het gemeentelijk bestuur lijken redelijk positief beoordeeld te worden. Toch ontstaat er, nu de referendumdatum nadert, de nodige ophef over het xc3xa9xc3xa9n en ander, en zoals we inmiddels weten: voor je het weet voelt men zich belazerd en wordt pardoes tegen gestemd. Lekker puh…
Maar de nee-campagne lijkt deze keer toch wat te fel van leer te tekken. Het Dagblad meldt althans: “Overigens past een woord als ‘propagandakrant’ naadloos in het idioom van het nee-comitxc3xa9, dat graag verwijst naar al dan niet fascistische dictaturen. Zo werden de bouwplannen al vergeleken met Mussolini-architectuur en repte Stadspartij-lijsttrekker Fleur Woudstra van de Ceauxc3xa7escu-achtige proporties van het plan.”

Het resultaat van de plannen zal waarschijnlijk helemaal niet tegenvallen. Maar eer het zover is hebben we natuurlijk weer een aantal jaren een bouwput als centrum. En waar blijft mijn bioscoop Images al die tijd?
Als ze de nieuwbouw nu eens op een werf buiten de stad gereed maken en dan via de Diepenring invaren? Een nauwkeurig karweitje, maar de beelden zullen de wereld over gaan. De modulaire stad. Daarmee wordt Grunn zeker wereldnieuws!

Advertisements

4 thoughts on “Nog een keer stemmen!

  1. Dat zou nog eens wat zijn! Maar dan moet er wel.. eeh … efficient omgesprongen worden met die veertig miljoen. (Al schijn je daar veeeel meer mee te kunnen doen dan dingen neerplempen van Ceauxc3xa7escu-achtige omvang 😉

    Like

  2. Dit gedicht is uit 1988, Waarschijnlijk was Keith toen nog iet aan’t spuiten, anders had hij vast een plaats in dit gedicht verdiend.
    Ik hou overigens minder van Keith dan van groene haring…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s