Goed nieuws uit Blackpool

Tussen Blackpool en de Ierse zee ligt het strand van Blackpool. Op dit strand zijn gedurende het zomerseizoen ruim 200 ezels werkzaam. Van ’s morgens 10 uur tot zeven uur ’s avonds verzorgen de ezels, tegen een alleszins redelijke vergoeding, voor kinderen ritjes over het strand.

Werknemers met dergelijke werktijden hebben volgens het arbeidsrecht van de gemeente Blackpool recht op xc3xa9xc3xa9n vrije dag per week en xc3xa9xc3xa9n uur pauze per werkdag. Met ingang van dit jaar kunnen ook de ezels van Blackpool aanspraak maken op deze vrije tijd. Op vrijdag zullen er door de kinderen zodoende geen ezelritjes gemaakt kunnen worden.
Op vrijdag zijn de dieren dan wel vrij, zij zullen moeten verschijnen voor een hoef-, tand-, oor- en vachtcontrole. Daarnaast zullen zij jaarlijks een medische keuring ondergaan, ‘a regular check-up’ heet dat in Engeland natuurlijk.

Tot zover lijkt alles mij goed geregeld voor de ezels van Blackpool. Ik vraag mij alleen nog af hoe het zit met de opbouw van vakantierechten.

Bron: Manchester Evening News

4 gedachten over “Goed nieuws uit Blackpool

  1. Een CAO voor ezels. Hoe triest kan deze wereld worden? En nog triester… waarom is het eigenlijk nodig om die regels verplicht te stellen. Dat hadden de eigenaren zelf al moeten bedenken.

    Like

Plaats een reactie