Goed nieuws uit Blackpool

Tussen Blackpool en de Ierse zee ligt het strand van Blackpool. Op dit strand zijn gedurende het zomerseizoen ruim 200 ezels werkzaam. Van ‘s morgens 10 uur tot zeven uur ‘s avonds verzorgen de ezels, tegen een alleszins redelijke vergoeding, voor kinderen ritjes over het strand.

Werknemers met dergelijke werktijden hebben volgens het arbeidsrecht van de gemeente Blackpool recht op xc3xa9xc3xa9n vrije dag per week en xc3xa9xc3xa9n uur pauze per werkdag. Met ingang van dit jaar kunnen ook de ezels van Blackpool aanspraak maken op deze vrije tijd. Op vrijdag zullen er door de kinderen zodoende geen ezelritjes gemaakt kunnen worden.
Op vrijdag zijn de dieren dan wel vrij, zij zullen moeten verschijnen voor een hoef-, tand-, oor- en vachtcontrole. Daarnaast zullen zij jaarlijks een medische keuring ondergaan, ‘a regular check-up’ heet dat in Engeland natuurlijk.

Tot zover lijkt alles mij goed geregeld voor de ezels van Blackpool. Ik vraag mij alleen nog af hoe het zit met de opbouw van vakantierechten.

Bron: Manchester Evening News

Advertisements

4 thoughts on “Goed nieuws uit Blackpool

  1. Een CAO voor ezels. Hoe triest kan deze wereld worden? En nog triester… waarom is het eigenlijk nodig om die regels verplicht te stellen. Dat hadden de eigenaren zelf al moeten bedenken.

    Like

  2. En met die kindertjes rondzeulen dan? Wie weet hebben ze wel andere plannen voor hun vrije dag. Gelukkig zijn waarschijnlijk niet slim genoeg om zich dit soort dingen af te vragen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s