Lof der zoetheid

Dit zijn de dagen van het zware, zoete bloesemen. Kastanje, hyacint, linde en zelfs het uiterlijk bescheiden sneeuwtapijt (Alyssum maritimum ) op mijn balkon, telkens verrassen zij mij weer met hun bedwelmend zoete geur. Vooral wanneer de lucht vochtig is en na een bui is die zoetheid bijna tastbaar. Zo zoet is dan de lucht, dat het niet eens meer echt lekker is.

Ik vermoed een helende werking in deze geuren en haal diep adem zodra ik ze bespeur. Maar die helende kwaliteit kan ook heel goed een illusie zijn. Misschien is zo’n overdaad aan geur zelfs schadelijk. Je weet het immers nooit met de natuur…

Advertisements

9 thoughts on “Lof der zoetheid

 1. Eigenlijk toch precies het systeem dat maakt dat alle vrouwen maatje 36 en 65 kilo willen wezen? Gevaarlijk iets wel, je eigen perceptie – om die gezond te houden zou je geen TV of radio moeten volgen….(in elk geval niet van die sensatiejournalistiek die overigens ook op Nederland 1, 2 en 3 gebezigd wordt) maar dan word je ook weer gekleurd door andere invloeden…Kunnen we niet een standaard hersenspoelsessie regelen voor iedereen? Geeft je in elk geval wel een uniforme perceptie….mmmm….food for thought….

  Like

 2. zo zat ik eind jaren 80 in een cafe waar een gek met pistool binnenstapte en lukraak begon te schieten. 1 dode & 1 mini-berichtje op pagina 3 van een gratis huis-aan-huiskrant. het is niks nieuws, alleen de overmatige aandacht ervoor is nieuw. niks mis met aandacht, wel met de overdaad aan, die mensen het gevoel geeft dat geweld groter groeit en hun angsten aanwakkert. never fear, never fall into the trap of fear zei mijn geliefde mij toen ik hem de dag erna verhaalde over het schiet-incident. hij had gelijk.

  Like

 3. Het zelfde geldt naar mijn mening voor de dreiging van terrorisme. Het lijkt me propaganda van de overheid om verregaande maatregelen hier tegen te treffen ten koste van onze privacy, alles voornamelijk gebaseerd op angst. In de film [bebouwing foor columbine[/b] wordt heel duidelijk hoe de Amerikaanse regering zich schuldig maakt aan angstpropaganda.

  Like

 4. Ik sluit mij aan bij iedereen die hier wat heeft geschreven. Zo vraag ik me wel eens af hoe het zit met de uitspraak “je kunt tegenwoordig niet eens meer ‘s nachts alleen over straat”. Kon je dat vroeger wel? Ik weet het niet, ik was er vroeger nog niet. Mijn moeder ging in de jaren zestig/zeventig liftend op vakantie en dat was helemaal niet eng, zo zei ze. Maar no way dat ze mij tegenwoordig wil zien liften!

  Like

 5. Tja, eigenlijk kan ik hier ook niets meer aan toevoegen. Toch gek dat iedereen dan veel angstiger is he tegenwoordig? Mensen nemen ook maar alles aan wat ze verteld wordt.
  En de publieke omroep doet er inderdaad net zo hard aan mee, aan al die hypes. Tegenwoordig kijk ik vaak liever naar het RTL4 nieuws dan naar het journaal…

  Like

 6. Voordat je het weet, loop je high van de bloemengeur rond en probeer je de buurvrouw te knuffelen. Ik zou er maar mee uitkijken als ik jou was 8)

  Like

 7. Ook bij ons zijn zowel de lucht in de tuin als op het balkon als op het achterpad zwaar van de bloesemgeur. Tot mijn verbazing hoorde ik vanochtend een van de hond uitlatende buurvrouwen tegen de benedenbuurman zeggen in plat Rotterdams accent: Gatver! Wat stinken die bomen he?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s