Dilemma

Dinsdag is het weer tijd voor een tentamen, dat zich, zo is dat nu eenmaal geregeld, in Leiden af laat nemen. Deze keer begint het om 10 uur, ‘s morgens.

Dat betekent vroeg van huis.

Dat geeft niks, ware het niet dat de nederlandse spoorwegen de afgelopen week enkele straffe staaltjes van onbetrouwbaarheid meenden te moeten tentoonspreiden. En nu verkeer ik al de hele dag, een vrije dag, met minder om mij af te leiden van dit groot dilemma, nu verkeer ik al heel de dag in twijfel welke de beste keuze van vervoer zal zijn.

Met de trein, dat wil zeggen: om 6.38 uur vertrek en hopen op een vlekkeloze dienstregeling die mij 20 minuten laat om van het station bij het tentamen te geraken, maar met de gelegenheid te lezen in Meneer Beerta of de Gravin van Parma.
Of toch met de auto, dat wil zeggen: ruim twee uur rijden heen, hopend op geen file, en even zo lang terug, zonder de gelegenheid iets anders te doen dan op de weg en haar gebruikers te letten terwijl ik het stuur vasthoud.

Hoe gek het ook mag klinken, ik slinger al de hele dag heen en weer, en vind geen rust.

Advertisements

8 thoughts on “Dilemma

  1. Mwah… ik durf het bijna niet te zeggen.. maar hoe groot is de kans dat het nu weer gebeurt? Ik zou de trein nemen!

    Zie je? Aan ons heb je ook helemaal niets! 😀

    Like

  2. 20 minuten is wel erg weinig… Als ik jou was zou ik heel vroeg wegrijden met de auto, die halverwege op het station zetten en verder treinen (en lezen), zodat je toch een uur van te voren aanwezig kunt zijn (en dus een uur vertraging kunt hebben, maar toch nog wat kunt lezen of leren). Of gewoon helemaal met de auto natuurlijk. Maar 20 minuten is kort!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s