De nieuwe Gouden Eeuw?

Het thema van de Groep Piet Hein, alias Geert Wilders, is vrijheid: “De vrijheid dat je moeder ‘s avonds veilig over straat kan, de vrijheid dat je van je salaris genoeg overhoudt om aan je eigen gezin uit te kunnen geven, (…) de vrijheid die je hebt omdat de regering je gezin beschermt tegen terroristen, de vrijheid van een baan en een goed bestaan, de vrijheid om als land onze eigen beslissingen te nemen.”

Kortom, de vrijheid om bang en hebzuchtig en xenofoob te zijn.

Advertisements

7 thoughts on “De nieuwe Gouden Eeuw?

  1. Precies! Erg goed verwoord. Zo’n goedkope manier eigenlijk om zo in te spelen op angstgevoelens van mensen die het allemaal niet zo goed snappen (waar ze niks aan kunnen doen). Ik heb wel eens bewoners op mijn werk die moedeloos lijken te worden van alle aanslagen, terrorismegezeur, economische recessie etc. want dat is alles wat ze in de krant lezen. Zelf staan ze niet meer midden in de samenleving dus ze maken alleen de mindere kanten mee. En als er dan ook nog zulke malloten dingen gaan roepen over onveiligheid en van alles… worden ze bang van. Ik probeer dan maar leuke dingen te vertellen, anekdotes over moslims die wxc3xa9l aardig en lief zijn bijvoorbeeld…

    Like

  2. Ja, we hebben nog wel redelijk veel vrijheid in Nederland. Ik vrees dat er door de invloed van de VS steeds meer beperkingen zullen komen op de vrijheid.
    Ik geloof niet in die dingen die Wilders zegt. Maar echte vrijheid komt toch van binnenuit, kijk maar eens naar de Tibetanen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s