Tussenstand

Onlangs schreef ik over het verschil in bezoekersaantallen zoals dat door mijn twee tellers wordt weergegeven. Direct aansluitend op dat logje (of er sprake is van een oorzakelijk verband is immers helemaal niet bewezen) vonden er opmerkelijke veranderingen plaats in de gemeten bezoekersaantallen.
De teller van web-log schoot plotseling omhoog en bleef een kleine week dagelijks rond de vijftig bezoekers tellen. Nedstat liet zich niet zo gemakkelijk van de wijs brengen. Twee maal in de week volgend op mijn stukje werd er een flink bovengemiddeld aantal bezoekers waargenomen, respectievelijk 26 en 25, verder bleef alles zo’n beetje bij het poude.
Het raadsel omtrent de werking van de tellers en het juiste aantal bezoekers is daarmee natuurlijk alleen maar groter geworden. Toegegeven: Moniiq gaf een gedeeltelijke verklaring die voldoende technische know-how doet vermoeden om aannemelijk te zijn; is zij welicht ook verantwoordelijk voor de uitschieters, bij wijze van adstructie?

Ook mijn poll werpt geen afdoend licht op de zaak. Tot nu toe werden 10 stemmen uitgebracht (wat wel wat schril afsteekt tegen die 50 unieke bezoekers die door webstat op een aantal dagen werden geteld), waarvan de helft van ‘eerste keerders die nog weer eens terug zullen komen’. Dat is dan wel weer leuk, natuurlijk.

Advertisements

9 thoughts on “Tussenstand

 1. Ja, fijn dat ze het wil proberen. Ze had ook bij voorbaat kunnen zeggen dat het haar toch niet zou lukken. Ofzo. Vreemde gewoontes, zo hoeven we ook niet meer aan groenbakken te doen natuurlijk, we flikkeren gewoon alle groenafval uit het raam!

  Like

 2. Niet iedereen stemt op die polls (ik doe het zelf bijvoorbeeld ook maar heel zelden) en daardoor kan een vertekend beeld ontstaan. En ik ga mee met Janneke… je schrijft hele boeiende logs!

  Like

 3. ik zie dat er in de web-log faq ook iets over staat, over het niet overeenkomen van hun statistieken en nedstat. en nee, ik was niet aan het toelichten 😉 wel deed thunderbirs het korte tijd niet zoals ik wilde en bekeek ik blogs weer via firefox, dan registreert nedstat je als bezoeker. als ik via thunderbird lees is dat met de meeste blogs niet het geval. weet niet of web-stat dat wel kan zien, een thunderbird-bezoeker.

  en aan polls doe ik eigenlijk ook nooit mee nee. thunderbird vertelt me wanneer je een nieuw stukje hebt geplaatst, dan kijk ik meestal wel.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s