Een leuke verrassing van het Toeval

Ik zou vandaag naar de film met V., maar er bleken helemaal geen films te draaien waarvoor een dertienjarig meisje door weer en wind wil gaan. Omdat ik toch nog naar de bibliotheek moest om verder oplopende boetes te voorkomen, zou ik daarvandaan een film in huis halen. Voor onze thuisbioscoop, zeg maar. Zo schijnt dat tegenwoordig te heten, een filmpje thuis bekijken, al moet je dan natuurlijk wel een dvd speler hebben en allerlei luidsprekertjes links en rechts en achter vooral. Dat hebben wij niet; ik zocht dus een video.

En terwijl ik daar voor de videokast stond te aarzelen of het Elephant zou worden, of toch Sign, waarbij het mij opviel dat die kast inmiddels veel minder plankruimte omvat dan de kasten waar de dvd’s worden uitgestald, zette een bibliomedewerker zomaar een film voor mijn neus die ik al jaren eens wil herzien. Nostalghia, van Andrej Tarkovski. Die ging in ieder geval mee naar huis.

De andere film werd Elephant, een keuze die wellicht toch wat teveel werd ingegeven door mijn wens net iets meer aan te bieden dan het alomtegenwoordige. Het is een indrukwekkende film, maar de meeste tijd zo onnadrukkelijk dat V. het wat saai begon te vinden.

Ik zal haar met Nostalghia nog maar niet lastigvallen. Of toch..?

Advertisements

8 thoughts on “Een leuke verrassing van het Toeval

 1. Ben de eerste stemmer! Ik bezoek je wel een paar keer per week hoor, je zit in mijn vaste weblogrondje 🙂 Maar dat met die verschillen in tellers, moet je eens op het web-log forum kijken (via web-log.nl kun je er komen), daar stond er ook iets over geschreven… weet niet meer precies hoe het zat (het boeit me ook niet zo)

  Like

 2. ik denk dat het grootste verschil zich laat verklaren door het feit dat nedstat slechts het laden van je voorpagina registreert. als iemand (bijv. via een rss-reader) rechtstreeks naar een bepaald log gaat heeft nedtsat dat niet door.

  dat kun je makkelijk zelf testen door een paar keer je eigen pagina te reloaden en dan nedstat te checken. idem met een rechtstreekse link (zoals deze rechtstreekse link naar dit log). web-stat neemt dat volgens mij wel mee.

  en als ik via thunderbird de webpagina laat laden en een blog zo volg, ziet nedstat dat ook niet, ook niet de ‘voorpagina’. behalve bij ace. geen idee hoe ze dat voor elkaar krijgt.

  Like

 3. @Janneke: laten we de Docdragers nu ook weer niet overschatten, he. Dat de leukste mensen ze dragen wil nog niet zeggen dat alle dragers ook leuk zijn.
  @Caroline: ja, dat vermoedde ik al. Dank voor al je reacties ook.
  @Mm..: welkom! En het is wederzijds.

  Like

 4. Ik ken beide films niet… Maar was laatst ook sinds jaren weer eens op zoek naar een video, in de bibliotheek, die van The French Lieutenant’s Woman (na eerst het boek gelezen te hebben, wees gerust, film was een studieobject), en bemerkte hetzelfde. Een half jaar terug was ik nog helemaal in mijn noppen met mijn nieuwe (gexc3xabrfde) videorecorder, maar kreeg als reactie daarop van alle kanten te horen dat ik toch maar ouderwets was. Naja, ik noem het retro.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s