Dag buurvrouw

De woning naast de mijne staat leeg.

Met de buurvrouw had ik niet veel contact. We hielden eens een deur voor elkaar open, zeiden wat over het weer en gingen dan ieder ons weegs. Ik voelde ook niet veel behoefte haar beter te leren kennen. Dat kwam niet zozeer door haar zelf, maar door de mannen, vroeg-oude jongens leken het soms, die zij over de vloer kreeg. Het waren vaak wat schichtige heren wier gezondheid niet optimaal leek te zijn.
Ik heb wel eens gedacht dat zij een vrij gevestigd resocialisatiewerker zou kunnen zijn. Maar dat was waarschijnlijk te optimistisch. Op het balkon stonden vorig jaar een paar goed gelukte wietplanten.

Nadat er op een dag bij haar ingebroken was, ik kwam thuis en trof de voordeur op een kier en niemand reageerde op mijn roepen (ik vreesde haar ontzielde lichaam aan te zullen treffen, maar dat viel mee), nadat er dus ingebroken was kenmerkte haar sporadisch thuiskomen zich door het geluid van meerdere sloten en schuiven en kettingen die het tegen haar zin openen van de voordeur kennelijk moesten beletten. Voor het raakpje in de voordeur was een traliewerkje aangebracht.

De buurvrouw ging niet vaak de deur uit en voor de twee poezen die zij had bleef enige kennismaking met de wereld derhalve beperkt tot de hoge uitkijkpost die het balkon vormde. Vorige week is zij dus vertrokken, waarschijnlijk voorgoed.

Nieuwe buren heb ik nog niet gezien; wat zal het worden?

Advertisements

10 thoughts on “Dag buurvrouw

 1. Ik had ook willen hardlopen vanmiddag. Maar na gisteren van 8 tot 3 werken, daarna tot 5 uur door het dorp struinen en daarna van 8 tot 3 aan statafels hangen en veel dansen, volgende ochtend weer van 8 tot 3 werken… nee, ik heb het maar bij een wandelingetje naar de buren (om de hond terug te brengen, die was blijkbaar verdwaald in onze tuin) gehouden.
  Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen: van The French Lieutenants Woman (ja, echt woman, niet wife) is nog te weinig gekomen 😕

  Like

 2. @Janneke: dan zul je voor hardlopen (@postbode iekefieke: is lang zo saai niet als het lijkt) de komende dagen ook niet veel tijd hebben; wel voor hardlezen, en dat is misschien ook wel heel gezond. Ik hoop dat het boek je aanspreekt, dat helpt.

  Like

 3. Ik ken mijn eigen huisgenoten niet eens! Dat wil zeggen… vind eigenlijk dat nieuwe huisgenoten zich wel aan mij kunnen komen voorstellen ipv anders, maar dat hebben ze tot nu toe nog niet gedaan. Volgende week (als ik weer in Utrecht ben) zelf maar doen dan. Heb je al nieuws over nieuwe buren?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s