Lamellen

Ik woon op de derde verdieping. Hoewel deze verdieping een slecht imago heeft, vooral wanner je het uitspreekt als ‘driehoog achter’, ben ik hier heel tevreden. Het huis is vrijwel even oud als ik ben en dat schept natuurlijk ook een band. Het zou dus zomaar kunnen gebeuren dat ik hier nog heel lang blijf. Of de Liefde moet weer roet in het eten gooien, natuurlijk.

Deze derde verdieping is tevens de hoogste, ook bij de flat hier tegenover. De twee grote ramen op het westen maken mijn kamer daardoor aangenaam licht. Natuurlijk is wonen direct onder het dak ook wel eens nadelig. Is het bijvoorbeeld 30xc2xb0 C en schijnt de zon daarbij, dan wordt het hier snel nog warmer. Maar gedurende de minder warme seizoenen brengt de zon, mits zij schijnt, juist weer wat welkome warmte.

Zoals ik al zei staat hier tegenover ook een flatje. Duidelijk familie van deze waarin ik woon. Je zou zelfs van een eeneiige tweeling kunnen spreken, ware het niet dat ze met z’n vieren zijn. Tegenover mij is dus ook net zo’n trappenhuis als dat waardoor ik mijn voordeur bereik. En met dat trappenhuis, of liever met de daaraan liggende woningen, is iets vreemds aan de hand.
De drie woonkamers links van de trappen, van mijn raam uit gezien, sluiten zich ‘s avonds door middel van gordijnen. De drie ter rechterzijde tonen nooit iets anders dan gesloten lamellen; twee horizontaal, xc3xa9xc3xa9n verticaal.
Nu zou dat natuurlijk toeval kunnen zijn. Maar er is de afgelopen jaren al een aantal malen verhuisd aan die kant. Zo ook twee weken geleden. Plotseling kijk ik tegen een lege kamer aan, want de lamellen zijn natuurlijk mee verhuisd. Voor kortere of langere tijd zie ik dan mensen bezig met het opnieuw schuren en schilderen en sauzen van de woning. Zodra ze daarmee klaar zijn hangen de nieuwe bewoners weer lamellen op, sluiten die en laten dat zo tot het tijd is te verhuizen.
Wat jammer van al dat licht dat niet binnen kan komen! Het huiselijk leven speelt zich dan toch af in een permanente staat van schemering…

Of zou je in die huizen alleen mogen wonen als je belooft de lamellen altijd gesloten te houden?
Wat een vreemde voorwaarde!

Advertisements

5 thoughts on “Lamellen

  1. Gisteravond heb ik hoofdstuk 8 Praktijkdiploma Midden-Management, Communicatiebeleid, bestudeerd.
    Vanavond zal ik een verslagje schrijven over een workshop ‘het Enneagram als instument voor het voorkomen van langdurig verzuim’ schrijven. Maar dat is voor op de zaak.

    Like

  2. Ik had in mijn vorige huis lamellen, omdat die er gewoon al hingen. Er hingen ook wel gordijnen maar die waren een paar meter te kort… Maar ik vind lamellen vooral handig voor de badkamer enzo, maar zeker niet voor woonkamers, zo ongezellig…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s