Kindertheatertip

Weertje hxc3xa8?!
Ja, het was een mooie herfstdag, en wij gingen naar de schouwburg.
Wij? Ja, M. en ik. M. is 6 en mijn stiefdochter.
De schouwburg heeft ze nog niet eerder bezocht en ze is onder de indruk van het gebouw en van de drukte voor aanvang. De stoel is een beetje laag voor haar, we zitten tamelijk achteraan. Van op schoot gaat het beter. Zo knuffelig als vanmiddag is ze niet zo vaak.

Schudden tot het sneeuwt is een vrolijke voorstelling in een eenvoudig decor. Het verhaal komt wel wat moeilijk op gang: het begint met het verdwenen naambord van Juffrouw Bubbels, dan blijkt er stiekem van de taarten van Louis gesnoept te worden. Pas in derde instantie komen we bij de verhaallijn die echt de aandacht gaat krijgen: de verliefdheid van juffrouw Bubbels op de door Moto Rolie verzonnen Kapitein.
De inhoud is voor een 6-jarige net niet helemaal te volgen. Onderwerpen als onzekerheid, verliefdheid en ouder worden zijn natuurlijk ook best ingewikkeld, zelfs als je het zoals hier eenvoudig houdt. Maar er blijft genoeg over. De voorstelling wordt aangekondigd als zou hij geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar; dat lijkt me toch te jong.
Ondertussen wordt er veel en goed gezongen. Liedjes en arrangementen die met aandacht in elkaar zijn gezet.

Vijf kwartier is voor M. net iets te lang; ze krijgt dan ook heel erg dorst. Toch nog op tijd is het dan voorbij. We kopen de cd met liedjes, drinken nog een chocomel en fietsen in de namiddagzon weer naar huis.

M. vond het leuk, en ik ook.

http://www.schuddentothetsneeuwt.nl/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s